NYHET
FULLT KJØR: Klassiske kaker går unna på Halvorsens Conditori.
Foto: Anne Viken
Det klassiske wienerkonditoriet
Under glassdisken ligger ikke brownies og croissanter, men lagkaker og marsipankaker skåret i stykker. Bli med bak kulissene i Oslos eneste wienerkonditori.
Slik danserne under nyttårskonserten i Wien danser seg fra rom til rom med stadig nye farger på tapeten, kommer gjestene først inn i et rom med gul tapet. I det andre, litt mindre rommet lengst inn, er tapeten grønn.
Ved disken er køen lang. Ekspeditører serverer bløtkaker, marsipankaker, pralinere og moussekaker. Går vi inn svingdøren til kjøkkenet, møter vi konditor Denis Duka (31). Han står ved bordet midt i rommet og pensler et brett runde, gule kaker med stor pensel. En og en løftes kakene fra bordet, penselen dyppes og kakene pensles fra alle sider til de blir glinsende gule, serveringsklare sitronkaker.
Team av unge konditorer
Minervas digitale årsabonnement til kr 999,-
Bestill her
Minervas digitale månedsabonnement til kr 119,- pr mnd,
første to uker kr 1,-
Bestill her
Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-
Bestill her