NYHET

FULLT KJØR: Klassiske kaker går unna på Halvorsens Conditori.

Det klassiske wienerkonditoriet

Under glassdisken ligger ikke brownies og croissanter, men lagkaker og marsipankaker skåret i stykker. Bli med bak kulissene i Oslos eneste wienerkonditori.

Publisert

Slik danserne under nyttårskonserten i Wien danser seg fra rom til rom med stadig nye farger på tapeten, kommer gjestene først inn i et rom med gul tapet. I det andre, litt mindre rommet lengst inn, er tapeten grønn.

Ved disken er køen lang. Ekspeditører serverer bløtkaker, marsipankaker, pralinere og moussekaker. Går vi inn svingdøren til kjøkkenet, møter vi konditor Denis Duka (31). Han står ved bordet midt i rommet og pensler et brett runde, gule kaker med stor pensel. En og en løftes kakene fra bordet, penselen dyppes og kakene pensles fra alle sider til de blir glinsende gule, serveringsklare sitronkaker.

Team av unge konditorer

For å lese denne saken må du være abonnent

Minerva er høyresidens dagsavis: et sted for grundig journalistikk, politisk debatt og ideologiske perspektiver du ikke får andre steder.

Digitalt årsabonnement til kr 999,-

Bestill her

Digitalt månedsabonnement til kr 119,-

Bestill her

Full pakke: digitalt årsabonnement + tidsskrift til kr 1499,-

Bestill her

Bli støtteabonnent: Få digital tilgang og tidsskrift, og støtt Minerva med kr 3000,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS