NYHET

De siste 50-60 års straffepolitikk har stigmatisert ikke bare folk som bruker og selger narkotiske stoffer, men også folk med politiske syn som strider med mantraet om å bekjempe narkotika med nesten alle mulige midler, mener daglig leder i RIO Kenneth Arctander Johansen.

– Mange er redde for represalier fordi de tar den politiske kampen for rusreform

Det sier leder i rusorganisasjonen RIO Kenneth Arctander Johansen, som fjerne stigmatiseringen av rusbrukere og de som ønsker lovendring. Selv ble han sparket fra en tidligere jobb fordi ledelsen hevdet han ruset seg.

Publisert Sist oppdatert

«Nå som det igjen begynner å komme en del fortellinger om folk sine møter med tiltaksapparatet har jeg en ting å fortelle jeg også.»

Slik begynte daglig leder i RIO – en landsdekkende brukerorganisasjon på rusfeltet, Kenneth Arctander Johansens innlegg på Facebook i helgen. Johansen forteller åpenhjertig om hvordan han som nyutdannet sosionom for over ti år siden fikk sparken fra stillingen sin ved Oslo Universitetssykehus (OUS). Ledelsen mente han ruset seg, etter at han hadde blødd neseblod på jobb, og brukte anabole steroider, fordi han hadde muskler. Han ba om å få ta blodprøve for å motbevise påstanden, noe OUS ikke gikk med på.

Johansen hadde da vært nykter i flere år, og hadde aldri noensinne brukt anabole steroider, men tok likevel blodprøve hos legen for å skaffe bevis dersom ryktene skulle begynne å gå. Han valgte ikke å gå rettens vei, og skriver at han «ikke ville bruke et år av livet mitt på rettssaker bare for ikke å få en krone igjen for det når alt kom til alt».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS