Unge Høyre vil sende unge til Auschwitz

Stadig færre skoleelever tar klassetur med De hvite bussene. Unge Høyre mener det er viktigere enn noensinne å huske holocaust i all sin grusomhet, og krever at skolene tar ansvar.

Publisert

Det har aldri vært viktigere for unge å lære om holocaust, og flere skoleelever må reise til Auschwitz for å oppleve på nært hold den ondskapen som krevde seks millioner menneskeliv under andre verdenskrig. Det er beskjeden fra Unge Høyre, som utfordrer norsk skole til å sende flere elever til Polen i tiden fremover.

Den internasjonale holocaustdagen markeres i dag, 27. januar. På denne datoen i 1945 frigjorde sovjetiske soldater de overlevende fangene i nazistenes største utryddelsesleir. Det nøyaktige antallet mennesker som ble drept i Auschwitz er uklart, men man regner med at mellom 1,1 og 2 millioner liv endte i leiren.

Oda Oline Omdal sitter i arbeidsutvalget i Oslo Unge Høyre og representerer Høyre i fylkestinget i Agder. Da hun gikk på ungdomsskolen i Stavanger, hadde hun og medelevene et sterkt ønske om å reise med De hvite bussene til Auschwitz. Planene ble parkert etter at enkelte foreldre fryktet at besøket skulle by på for sterke inntrykk og bli ubehagelig. I stedet ble elevene sendt til dyreparken i Kristiansand.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS