REPORTASJE

Én million mennesker deltok i nyttårsdemonstrasjonen ved Victoria Park.

– De lovte oss demokrati

Opprørerne i Hongkong har ikke tenkt å gi seg før de får innfridd kravet om demokrati. Kinas leder Xi Jinping vil heller ikke gi seg. Minerva rapporterer fra Hongkong.

Publisert Sist oppdatert

Hongkong: 20 år gamle Hector står alene på fortauet. I løpet av de dagene vi har kommunisert via den krypterte meldingstjenesten Signal, har hun operert med tre forskjellige telefonnumre. Når vi endelig møtes, er hun sliten. To dager tidligere protesterte hun sammen med en million andre ungdommer i Victoria Park. Parken ligger like i nærheten av møtestedet vårt, en bakgate i Hongkongs trendy shoppingdistrikt Causeway Bay.

Hector er en av dem som leder an demonstrasjonene mot regjeringen – hun er en såkalt «frontline protester». Men den siste tiden har vært tung. Hector føler på kroppen at demonstrasjonene innebærer større og større risiko for seg og vennene, forteller hun. Politiet er mer voldelige enn noen gang. Tåregass, køller og pepperspray er hyppig i bruk mot demonstrantene. Bare i Victoria Park ble 400 ungdommer arrestert.

– Du kan i grunnen følge utviklingen slik den har vært ved å se på klærne mine, forteller hun:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS