– Om du skal lykkes er altfor avhengig av postnummer og foreldrenes utdannelsesnivå. Det kan vi ikke akseptere, derfor kommer vi med dette forslaget, sier Kari-Anne Jønnes.

Landets folkevalgte bør settes på skolebenken

Dersom ungene ikke lærer å lese, skrive og regne skikkelig, er det skoleeierens ansvar, sier Kari-Anne Jønnes (H). Høyre vil bevisstgjøre lokalpolitikerne og fremmer et representantforslag om skoleeierskap på Stortinget.

Publisert Sist oppdatert

Høyres Kari-Anne Jønnes er en av forslagsstillerne. Hun sier at en god skole som gir alle barn like muligheter til å lære og oppnå sitt fulle potensial, er det beste verktøyet vi har for å oppnå sosial utjevning. 

– Om du skal lykkes er altfor avhengig av postnummer og foreldrenes utdannelsesnivå. Det kan vi ikke akseptere, derfor kommer vi med dette forslaget.

Høyres forslagsstillere, Jan Tore Sanner, Margret Hagerup, Mudassar Kapur og Kari-Anne Jønnes, ber nå regjeringen om å legge frem en stortingsmelding om et forbedret skoleeierskap og en forsterket oppfølgingsordning for skoler med svake resultater over tid. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS