Partileder Owe Ingemann Waltherzøe signerer under stiftelsen av Industri- og næringspartiet på Rjukan i 2020. Nå er det konflikt mellom Waltherzøe og landsstyret i partiet.

Skjebnemøte for INP i kveld

Partitopper er usikre på om kveldens ekstraordinære sentralstyremøte i det hele tatt har legitimitet. Der skal det besluttes om partiets landsstyre i det hele tatt finnes.

Publisert

Kan et sentralstyre bestemme at et landsstyre ikke finnes?

Onsdag får vi i hvert fall vite om Industri- og næringspartiet har et landsstyre eller ikke. Partiets sentralstyre er innkalt til ekstraordinært møte – med møteplikt. Det kommer etter at partileder Owe Ingemann Waltherzøe og en gruppe fylkesledere forlot et møte i landsstyret på fredag. «Jeg måtte gå for å ikke være med å gi møtet legitimitet», sa Waltherzøe til NRK dagen etter. 

Striden står om hvorvidt INP skal ha et landsstyre, som i praksis vil stå som partiets nest øverste organ mellom landsmøtene. Den siste tiden er det blitt tydelig at partileder Waltherzøe er på kant med dette organet. Kilder i partiet Minerva har snakket med viser at landsstyret motsetter seg flere sider ved Waltherzøes lederstil, og at et flertall her har motsatt seg enkelte av lederens forslag. En del av striden står om hvem som skal få penger fra den ganske slunkne partikassen – slik som Waltherzøes ønske å frikjøpe ham selv for å kunne drive valgkamp på heltid.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS