KORTE NYHETER

140 organisasjoner får støtte til å dele koronainformasjon med innvandrere

Regjeringen deler dermed ut 67 millioner til arbeidet.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av koronapandemien har innvandrere vært overrepresentert i statistikken over smittede og innlagte på sykehus. Tall fra FHI viser at det i uke to og tre ble påvist 65 tilfeller per 100 000 innbyggere blant norskfødte. Tilsvarende tall for andre fødeland er 448 for Somalia, 553 for Pakistan, 436 for Irak og 329 for Afghanistan.

Som følge av dette har regjeringen iverksatt en rekke tiltak i forsøk på å redusere smitten blant de utenlandsfødte og deres etterkommere. I fjor satte kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) ned en egen ekspertgruppe som skulle se på problemstillingen, og i 2020 ble det bevilget 26,6 millioner kroner til informasjonstiltak rettet mot innvandrerbefolkningen i regi av frivillige organisasjoner. Organisasjonene befinner seg rundt om i hele landet.

Nå annonserer regjeringen en ny runde med informasjonstiltak rettet mot innvandrerbefolkningen. I en pressemelding fremkommer det at regjeringen vil dele ut totalt 40 millioner kroner til 140 organisasjoner for å dele informasjon om korona til innvandrere. Til sammen er det dermed delt ut 67 millioner kroner til dette arbeidet gjennom pandemien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS