NYHET

– Det er viktig at det ikke oppstår en forsørgerbyrde for staten som følge av familieinnvandring, sier innvandringspolitisk talsmann i Høyre, Ove Trellevik.

Nedgang i familieinnvandringen til Norge

Høyres innvandringspolitiske talsmann Ove Trellevik forklarer utviklingen med endringer i regjeringens flyktningpolitikk og strengere underholdskrav for de som vil hente slektninger til Norge.

Publisert

I en artikkel publisert hos SSB fremkommer det at familieinnvandringen til Norge er inne i en fallende trend. «Det var om lag 12 500 familieinnvandringer til Norge i 2019, i overkant av 400 mindre enn året før», opplyser SSB.

Det er ned med 6000 fra toppåret 2012 da 18 132 personer kom til Norge via familieinnvandring.

Om trendutviklingen skriver SSB at: «fallet i antallet familiegjenforeninger henger i hovedsak sammen med at det har kommet færre flyktninger og arbeidsinnvandrere til landet i løpet av de foregående årene. Antallet gjenforeninger har en tendens til å følge denne innvandringen, med en viss forsinkelse, nettopp fordi dette som oftest omfatter ektefeller og barn som innvandrer for å gjenforenes med flyktninger eller arbeidsinnvandrere.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS