KOMMENTAR

Demonstranter har slått opp telt på Columbia for å markere støtte til Palestina

Venstresiden har funnet sitt Vietnam

Krigen i Gaza er grusom, men når motstanden mot den blir radikal, risikerer venstresiden å tape hjemme.

Publisert Sist oppdatert

De store studentaksjonene i USA lammer for øyeblikket eliteuniversiteter som Columbia i USA. Teltene på campus er blitt blafrende symboler for det voldsomme engasjementet for palestinerne krigen i Gaza har utløst hos student-aktivister. 

Denne krigen har i lang tid vært en hodepine for demokratene og president Biden. Blant unge demokrater er det en utbredt oppfatning om at USA direkte bidrar til Israels krigføring og dermed tap av sivile liv. Om unge velgere og muslimske velgere snur ryggen til Biden, risikerer demokratene å tape høstens presidentvalg.

Med få utsikter til at krigen avsluttes med det første, er det nå flere som trekker paralleller til situasjonen i det beryktede politiske året 1968. Dengang var det vietnamkrigen som dominerte det politiske bildet, sammen med de politiske attentatene mot Martin Luther King Jr. og Robert Kennedy. Og da, som nå, skulle demokratenes konvent avholdes i Chicago. Det hele er «et ekko av Vietnam-tiden», kommenterer The Guardian om protestene mot Israel. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS