Alle får (mer gjeld)

Den nye italienske regjeringen kombinerer venstresidens velferdspolitikk med høyresidens skattelettelser. Det kan ikke gå bra i et land der det ikke er «penga» som finnes, men gjelda.

Publisert Sist oppdatert

Internasjonale medier melder at de to populistiske partiene i Italia som vant valget i starten av mars, Lega og Femstjernersbevegelsen (M5S), er blitt enige om å danne regjering sammen. Det som skal være den endelige avtalen er tilgjengelig på nettet (bare italiensk).

Uansett må avtalen til uravstemning. For M5S har dette vært en klar forutsetning hele tiden, og de skal gjennomføre sin avstemning på nettet, mens Lega vil holde folkemøter på anslagsvis 1000 piazzaer i løpet av helgen. Det er ikke ventet at dette vil medføre noen overraskelser.

Derimot kan det være kritisk at de tilsynelatende ikke er blitt enige om hvem som skal være statsminister. Det må de bli før de går til presidenten på mandag. Legas leder Matteo Salvini har utelukket både seg selv og M5S-leder Luigi di Maio, men sistnevnte ryktes å forsøke å sikre seg jobben, med det argument at han leder landets klart største parti.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS