KORTE NYHETER

Johnson & Johnsons Covid-19-vaksine

USA setter Janssen-vaksinering på pause etter blodpropptilfeller

Seks kvinner i alderen 18 til 48 skal ha vært rammet av blodpropp etter å ha mottatt vaksinen, som benytter seg av samme teknologi som AstraZeneca-vaksinen.

Publisert

Amerikanske myndigheter anbefalte i dag at landet pauser utrullingen av den nye vaksinen fra Janssen (Johnson & Johnson), etter at det er dokumentert seks tilfeller av «sjelden og alvorlig» blodpropp, melder CNN. USA har hittil satt 6,8 millioner vaksinedoser fra Janssen.

Alle de seks rammede skal være kvinner i alderen 18 til 48. Symptomene oppstod mellom seks og 13 dager etter vaksineringen. Janssen-vaksinen krever kun én dose for å gi beskyttelse mot Covid-19.

Minerva har tidligere skrevet om at vaksinen benytter seg av samme teknologi som AstraZeneca-vaksinen. Legemiddelverket uttalte da at alle koronavaksiner overvåkes grundig, men sa ingenting om vurderingen av AstraZenecas vaksine kunne ha overføringsverdi for Janssen-vaksinen. EUs legemiddelverk konkluderte tidligere denne måneden med at blodpropp er en svært sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS