Den tyske journalisten Hubert Seipel viser president Vladimir Putin den russiske oversettelsen av Seipels biografi om presidenten i 2016.

Tysk journalist mottok millioner fra Putin-alliert

Hubert Seipels flatterende bøker om Putin kan ha større påvirkningskraft på vestlige lesere, mener Karen-Anna Eggen.

Publisert

Den tyske journalisten Hubert Seipel har i årevis vært kjent for sin dekning av Russland og sin gode tilgang til landets president Vladimir Putin. Seipel hevder å ha møtt Putin «nesten 100 ganger», og har skrevet to bøker om Russlands sterke mann – en biografi i 2015 og boken Putins makt – hvorfor Europa trenger Russland i 2021. Begge bøker skal ha satt presidenten i et positivt lys. Frankfurter Allgemeine Zeitung kalte Seipel «Putins kompis» i kjølvannet av lanseringen av den russiske oversettelsen av hans Putin-biografi i 2016 – et arrangement presidenten selv deltok på.

Nå viser gransking gjennomført av TV-kanalen ZDF, magasinet Der Spiegel og den tyske gravejournalistgruppen Paper Trail Media at Seipel skal ha mottatt 600 000 euro fra selskaper forbundet med Aleksej Mordasjov, en nær Putin-alliert oligark som står på vestlige sanksjonslister etter invasjonen av Ukraina. 

Pengene skal ha blitt utbetalt i avdrag via et selskap på Kypros, og ha vært betaling for de to bøkene om Putin. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS