NYHET

Norge er blant en av 14 land som krever større åpenhet fra Kina, og nye undersøkelser av koronavirusetsopphav

Norge støtter WHOs krav om åpenhet og nye undersøkelser av virusopphavet

Norge deltar i en bred allianse av vestlige land som kritiserer Kina for manglende åpenhet om virusopphavet. Nå ber de om videre undersøkelser, og at Kina gir tilgang til alle relevante data.

Publisert Sist oppdatert

På WHOs pressekonferanse om den nylig publiserte rapporten om koronavirusets opphav uttrykte WHOs generalsekretær Tedros Adhanom Ghebreyesus at undersøkelsene knyttet til muligheten for at pandemien har oppstått som følge av en lekkasje fra et av Wuhans mange viruslaboratorier var utilstrekkelige.

Han ga samtidig uttrykk for at WHO ønsket å ta denne muligheten alvorlig, og var klare til å iverksette nye undersøkelser: «Selv om granskningsgruppen har konkludert med at at et laboratorieuhell er den minst sannsynlige hypotesen, påkreves det flere undersøkelser. Og dette særlig med tanke på nye oppdrag som jeg er klar til å iverksette», uttalte Ghebreyesus.

Han ba samtidig også om innspill fra medlemslandene om hvordan nye undersøkelser kunne iverksettes. Kun få timer etter pressekonferansen ser WHOs generalsekretær ut til å ha blitt bønnhørt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS