Det deles mer Kina-vennlig innhold på TikTok

Innhold som kritiserer Kina ser ut til å bremses på TikTok, men det samme gjør støtte til Ukraina og Israel – temaer som bare indirekte er i Kinas interesse.

Publisert Sist oppdatert

Den uavhengige organisasjonen Network Contagion Research Institute (NCRI) publiserte nylig en studie over spredningen av ulike emneknagger på TikTok. Den populære sosiale medieplattformen er eid av det opprinnelig kinesiske ByteDance, og er spesielt populært blant unge brukere. Det er også en økende trend at TikTok benyttes som nyhetskilde.

Det har over lang tid vært rettet sterk kritikk mot TikTok, spesielt for selskapets manglende personvern og anklager om å tillempe overvåkning og sensur for kinesiske myndigheter. NCRIs rapport bærer den beskrivende tittelen «A Tik-Tok-ing Timebomb: How TikTok's Global Platform Anomalies Align with the Chinese Communist Party's Geostrategic Objectives».

Undersøkelsen fra NCRI er enkel og intuitiv. Selskapet sammenlignet spredningen av emneknagger innenfor ulike tema på Instagram og TikTok. Nøytrale, populærkulturelle emneknagger, slik som #taylorswift eller #christianoronaldo ble brukt som grunnlag for å antyde hvilket spredningsforhold man kunne forvente dersom TikTok ikke benytter teknikker for å bremse rekkevidden for ulike temaer.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS