NYHET

Watch Dogs: Legion

Journalist fjernet fra TV-spill etter kritiske artikler om transpersoner

I en av spillets fiktive podcaster diskuterer Helen Lewis fascismens fremvekst. Nå fjerner spillutvikleren alle spor etter henne.

Publisert

TV-spillprodusenten Ubisoft har hatt stor suksess med en rekke spillserier, deriblant Rayman, Just Dance og Assassin’s Creed. I 2014 utga selskapet Watch Dogs, et action-eventyrspill hvor man spiller en hacker i Chicago. Spillet har siden fått oppfølgere, senest Watch Dogs: Legion, som finner sted i en dystopisk fiksjonalisert utgave av London, hvor et undertrykkende militærstyre har gjort byen til en overvåkningsstat.

Med dette bakteppet hadde Ubisoft hentet inn den britiske journalisten Helen Lewis – som vanligvis skriver for The Atlantic – til en liten rolle i det omfattende spillet. Spilleren kan høre på ulike podcaster mens man kjører bil gjennom London. Lewis hadde spilt inn to episoder hvor hun diskuterer den fascistiske trusselen i spilluniverset og hvordan det tidligere har fungert som politisk ideologi.

Tidligere denne måneden erklærte Ubisoft i en e-post til nettstedet Kotaku at de ville fjerne de to episodene av podcasten Lewis har spilt inn. Grunnen er at selskapet har blitt gjort oppmerksom på Lewis’ tidligere uttalelser og artikler som anses som transfobiske.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS