NYHET

NRK mener ikke videoen «Tre tips mot klimaangsten» fremstår som partiagitasjon, men vil rette på det for å tydeliggjøre avsenderens bakgrunn fra Miljøpartiet De Grønne.

NRK vil rette filmklipp med klimapsykolog

Klimapsykolog og tidligere MDG-politiker oppfordret mennesker med klimaangst til ikke å oppsøke terapi, men i stedet stemme på et «skikkelig klima- og miljøparti». NRK sier de nå vil rette klippet for å reflektere avsenders partibakgrunn, men vil ikke ta selvkritikk på at klippet fremstår som partiagitasjon.

Publisert Sist oppdatert

Søndag publiserte NRK et videoklipp på sine nettsider titulert «Tre tips mot klimaangsten». I klippet forklarer klimapsykolog Erik Nakkerud kort fenomenet angst – som han omtaler som «kroppens alarmsystem». «Noen ganger er det falsk alarm fra kroppen om disse farene, eller at alarmen ringer litt kraftigere enn nødvendig», fortsetter Nakkerud. I slike tilfeller kan mange ha nytte av å gå i terapi.

Men han slår fast at det ikke er snakk om noen falsk alarm når det kommer til klimakrisen. «Derfor trenger du heller ikke ta med deg klimaangsten i terapirommet», sier Nakkerud.

Nakkerud forklarer at det ligger en energi i uroen som kommer av angsten, og at noe av det beste man kan gjøre mot klimaangst, er å bruke denne energien til å engasjere seg. Han legger deretter frem sine tre tips:

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS