DEBATT

Hvem er egentlig «ungdommen»?

DEBATT: I mediene er ungdommen stort sett opptatt av klima og Pride. Da er det ikke så rart mange blir overrasket når resultatene i skolevalget viser en annen virkelighet.

Publisert Sist oppdatert

Skolevalget er nettopp gjennomført, og resultatene har overrasket mange. Blant annet er Frp dobbelt så store som MDG, og rødgrønn side går tilbake siden forrige valg. Slike resultater kolliderer med bildet som ofte males av «ungdommen»: I dette bildet er det nemlig Pride og klima som regjerer, og det til en grad som er ute av kontakt med virkeligheten.

Bildet males både som generelle uttalelser og gjennom eksempler. Dagen etter skolevalget var ikke noe unntak: I dag er det 24 år gamle Sanna som har ligget på topp hos NRK på nett. Hun skal sterilisere seg som del av sin klimakamp. Som en som er veldig opptatt av klima selv, kan jeg ikke annet enn å beundre mye av engasjementet. Selv om sterilisering virker … vel … noe ekstremt, for å si det forsiktig.

Og hun er langt fra alene. Det går ikke en uke uten at man får presentert det samme bildet av engasjerte unge. Og det blir gjerne satt opp mot de trassige, gamle som har ødelagt verden. 27. august kunne NRK presentere den dypt bekymrede og deprimerte Njaard og hans foreldre som nok et eksempel på dette. De krangler om klima, og befinner seg på forskjellige planeter. I saken kunne man lese at «de unge og de voksne står langt fra hverandre, ikke bare i familien Kilvær, men på landsbasis, for generasjonsgapet i klimasaken øker nemlig stadig».

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS