NYHET

MDGs Lan Marie Nguyen Berg var den politikeren som fikk flest personstemmer i valget i Oslo. Nå anklager enkelte på venstresiden MDG for å føre en usosial miljøpolitikk. Foto: Thomas Ekström/Wikimedia Commons

Full strid om MDG på venstresiden

På deler av venstresiden har arbeidervelgerne «alltid» rett. Nå er spørsmålet hvilke konsekvenser det får for klimapolitikken.

Publisert Sist oppdatert

Etter alt å dømme har ekteskapet mellom Arbeiderpartiet, MDG og SV i Oslo vært lykkelig: Fire år med sykkelveier, miljøhovedstad og bilfrie gater har gjort susen for velgerne i indre by. Ikke minst har miljøprofilen gagnet MDG, som bykset frem til over 15 prosent i kommunevalget. I går ble det klart at Lan Marie Berg var den politikeren som fikk flest personstemmer.

«Vi elsker bomringen»

Men for Arbeiderpartiet ser valget annerledes ut: Ikke bare gjorde de isolert sett et historisk dårlig valg, men i Oslo var bompengeopprøret sterkest i de tradisjonelle arbeiderbydelene. Samfunnsforsker og tidligere SV-politiker Ingvild Reymert har på Facebook sammenstilt valgresultatene med data om bydelene i Oslo fra SSB. Hun finner at MDG gjør det klart best i bydelene med høy inntekt, som indre by og Oslo vest, mens Ap og FNB gjør det best i de fattigste bydelene i Oslo øst.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS