NYHET

Trude Drevland fremhevet at NRK bør utvise større varsomhet ved bruk av eksperter med svak rolleforståelse.
Trude Drevland fremhevet at NRK bør utvise større varsomhet ved bruk av eksperter med svak rolleforståelse.

Kringkastingsrådet refset innslag med klimapsykolog

NRK tar selvkritikk for bruk av klimapsykolog med partibakgrunn fra MDG, men kritikken fra Kringkastingsrådet tok opp flere aspekter ved saken enn hva NRKs nyhetsledelse selv tok initiativ til å belyse.

Publisert Sist oppdatert

Kringkastingsrådet behandlet i dag de innkomne klagene på innslaget med klimapsykolog Erik Nakkerud.

I filmklippet som ble publisert av NRK i høst rådet Nakkerud i kraft av sin profesjon som «klimapsykolog» personer som sliter med klimaangst om å ikke oppsøke behandling, men i stedet blant annet å «stemme på et parti med skikkelig klima og miljøpolitikk».

Minerva kritiserte NRKs innslag for å være et politisert budskap forkledd som medisinskfaglige råd. Denne kritikken ble imidlertid avfeid fra NRKs nyhetsledelse som svarte Minerva med at «videoen gir helt generelle råd om et alvorlig tema fra en åpen og faglig kvalifisert avsender. NRK mente derfor at det verken er partipolitisk agitasjon eller profesjonelt problematisk.

Kanalen tok likevel selvkritikk på at de burde vært tydelig på psykologens partipolitiske bakgrunn, som tidligere aktiv i MDG.

Til behandlingene av klagen gjentok NRKs nyhetsleder Espen Olsen Langfeldt selvkritikken om at kanalen ikke hadde opplyst om Nakkeruds tidligere partibakgrunn fra MDG, et forhold kanalen rettet opp i etter å ha blitt oppmerksomme på dette fra publikum.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS