NYHET

I episenteret for omikron øker antallet på sykehus med korona raskt, men så langt trenger en mindre andel av pasientene avansert behandling

I Sør-Afrika argumenteres det for at den høye veksten i antallet innlagt på sykehus med omikronvarianten er et «tilfeldig funn» forårsaket av at alle som skal legges inn på sykehus uansett må testes for viruset.

Publisert Sist oppdatert

I episenteret for den sørafrikanske omikron-epidemien vokser antallet innlagte på sykehus med påvist covid-19 infeksjon hurtig.

I uke 46 ble det innlagt 308 pasienter med Covid-19 på sykehusene i Gauteng. I uke 47 var antallet økt til 826 og i forrige uke ble det lagt inn 1260 pasienter med påvist covid-19.

Både Sør-Afrikas største by Johannesburg og Sør-Afrikas administrative hovedstad Pretoria ligger i Gauteng, og provinsen har til sammen over 13 millioner innbyggere. Hvordan epidemien utvikler seg her vil kunne gi relevante frempek mot hva vi kan forvente om omikron-varianten blir dominerende i andre deler av verden.

Foreløpig er imidlertid sørafrikansk helsepersonell mindre bekymret for utviklingen enn mange som følger epidemien fra utsiden av landet. Så langt er nemlig erfaringene at sykdommen er mildere enn ved tidligere smittebølger.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS