NYHET

Mehmet Kaan Inan er leder av Høyres mangfoldsutvalg og fraksjonsleder i kultur- og utdanningsutvalget i Oslo bystyre.

Ga Erdogan en rett Høyre!

Leder av Høyres mangfoldsutvalg Mehmet Kaan Inan ville ikke rette seg etter ønske om sensur fra Tyrkias ambassade. Han kritiserte samtidig venstresiden for hyklerske holdninger når det kommer til kunst i det offentlige rom.

Publisert

Det var et enstemmig bystyre som i går tok til følge innstillingen fra kultur- og utdanningsutvalget i forbindelse med et innbyggerforslag om å fjerne kunstverket «Rojava: The Women’s Revolution» av Gelawesh Waledkhani i Rosenkrantz gate.

På kunstverket står det skrevet «A society can never be free without women’s liberation», et sitat fra lederen for Kurdistans arbeiderparti (PKK), Abdullah Öcalan. Den tyrkiske ambassaden i Oslo mener kunstverket forherliger terror, men fikk ikke støtte da kultur- og utdanningsutvalget behandlet saken tidligere denne måneden. Utvalgets leder Eivor Evenrud (Rødt) mottok drapstrusler i forbindelse med arbeidet.

Fremfor å innse at slaget var tapt, henvendte Tyrkias ambassade seg i stedet direkte til hver enkelt av de folkevalgte politikerne i bystyret.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS