Fredag ble det flertall for delvis legalisering av marihuana i den tyske Forbundsdagen. Bildet er fra en demonstrasjon for legalisering i 2023.

Tyskerne sa «ja» til fri hasj

Støynivået ble sjeldent høyt da Forbundsdagen diskuterte utspillet om delvis legalisering av cannabis. Men den voldsomme debatten endte med et flertall for den nye loven.

Publisert Sist oppdatert

Helseminister Karl Lauterbach hadde på forhånd lagt mye personlig prestisje i del-legaliseringen. Temaet ble unngått i 16 år under Angela Merkels ulike koalisjoner. Nå argumenterer den sosialdemokratiske helseministeren – som selv er lege – med nye undersøkelser som viser at over fire millioner tyskere i alderen 18 til 64 år i løpet av det siste året har røkt en joint eller flere. Antallet brukere holder på å eksplodere. Samtidig selges det – på svartemarkedet – hasj og marihuana med stadig høyere andel av virkestoffet THC (tetrahydrocannabinol). I tillegg er det blitt et problem av «varene» ofte forurenset av sprøytemidler.

Tre planter

I den nye loven om hampprodukter til «nytelsesformål» legges det opp til at voksne over 18 år kan dyrke tre hampplanter med tanke på produksjon til eget forbruk. Det blir tillatt å være i besittelse av 25 gram – begrenset til maksimum 50 gram i måneden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS