NYHET

Ulf Kristersson er sannsynligvis Sveriges neste statsminister, mener valganalytiker Svein Tore Marthinsen. Han tror landet får en mindretallsregjering bestående av Kristerssons Moderaterna og Kristdemokraterna, ledet av Ebba Busch.

Lite sannsynlig at Sverigedemokraterna går i regjering

Valganalytiker Svein Tore Marthinsen mener det går mot borgerlig flertall i Sverige, og tror på en mindretallsregjering mellom Moderaterna og Kristdemokraterna med støtte fra høyre og venstre.

Publisert Sist oppdatert

Det var knyttet stor spenning frem mot søndagens valg til den svenske riksdagen. Etter åtte år med rødgrønn regjering skulle de borgerlige partiene få muligheten til å gripe makten. Veien til makten for de borgerlige går via det høyrepopulistiske Sverigedemokraterna, som i årevis har blitt holdt ute i kulden av de etablerte partiene i Sveriges nasjonalforsamling.

Mandag var de endelige resultatene ennå ikke klare. I skrivende stund, med 94 prosent av stemmene talt opp, leder den borgerlige blokken med ett mandat. Søndag kveld var det Magdalena Andersson og de rødgrønne som lå foran med knappest mulig margin.

Resultatene vi ser så langt er ganske i tråd med målingene i forkant av valget, forteller valganalytiker Svein Tore Marthinsen til Minerva.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS