– Jeg forlanger at politikere har fagkompetanse. I gamle dager var politikere fornuftige folk som hadde jobbet hele sitt liv. Dagens politikere har ingen livserfaring, sier Hans-Jørgen Blomseth til Minerva.

Et oppgjør med statlig pengebruk og inkompetente politikere

Forenklingsapostelen og sløseripopulisten Hans-Jørgen Blomseth drømmer om gamle dager, da politikere var fornuftige folk som hadde jobbet i hele sitt liv og vært gift i noen år.

Publisert Sist oppdatert

Hans-Jørgen Blomseth (74), som har 36 år i næringslivet og ni år i Nærings- og fiskeridepartementet bak seg, er aktuell med boken Forenklingsgeneralens testament, der han tar et oppgjør med sløsing. Blomseth ble i sin tid satt til å forenkle i staten. Det var Trond Giske (Ap) som ga startsparket til prosjektet. Han ville forenkle. Ingen statsråd hadde fått til noe som helst tidligere, sier Blomseth. Ingenting hadde blitt forenklet.

– Jeg måtte vite at han sto bak, og at alle statsrådene var ansvarlige for å oppnå resultater. Da var det lettere for meg å gå rundt og sette i gang tiltak. Ellers kunne jeg ikke ha sagt ja til å lede prosjektet. 

Det ble sammenlagt 216 tiltak og 35 milliarder i årlige besparelser for næringslivet, ifølge Blomseth. Han sier det er verifiserte tall.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS