KOMMENTAR

Siavash Mobasheri i debatt mot Raymond Johansen over våpenstøtte til Ukraina på Dagsnytt 18.

Våpen er lagd for å drepe

Rødts syn på våpenhjelp til Ukraina er fullstendig kokkelimonke. Men det finnes en lang norsk tradisjon for å nekte å forholde seg til verdens realiteter.

Publisert

Etter at Oslos byrådsleder Raymond Johansen forrige uke gikk i rette med Rødts syn på våpenbistand til Ukraina, har problemene innad i Rødt blitt vist frem til en bred offentlighet:

Ikke bare er Rødt uvillige til å støtte et aspirerende demokrati som er utsatt for et folkerettsstridig angrep av en autoritær og brutal okkupant; deler av partiet begrunner også dette standpunktet med resonnementer som er en så usalig blanding av konspirasjonstenkning, anti-amerikanisme og alternative fakta at det nå er full intern strid.

Det er viktig å belyse de ekstreme delene av Rødt, og Snorre Valen har en god gjennomgang i Trønderdebatt av hvordan alternative fakta artet seg hos blant annet sentralstyremedlem Joakim Møllersen på NRK Debatten. Jeg vil likevel fokusere på noe litt annet: De tilsynelatende litt mer rimelige argumentene som blir fremført sammen med diverse anti-amerikansk oppgulp.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS