NYHET

Steve Bannon fikk Donald Trump til å fokusere på økonomisk nasjonalisme og på økonomi, for å gjøre det han omtaler som Trump-revolusjonen forståelig for arbeiderne, fortalte han da han var i Oslo i mai.

– Trump vant fordi vi tappet inn i den enorme kraften som ligger i å identifisere seg med arbeiderne

Steve Bannon brakte Donald Trump til valgseier i 2016. Han blir sint når noen forsøker å brenne Koranen og mener at Anders Behring Breiviks manifest er et ekko av fascisme, en ideologi han selv omtaler som venstrevridd.

Publisert Sist oppdatert

Det er pressetreff med Steve Bannon på et hotell i Oslo, morgenen etter at han talte i selskapslokalet Oslo Militære Samfund og noen dager etter at han var på Nordiske Mediedager i Bergen.

Norske medier skrev mye om Steve Bannon rundt mai i år. Det er 3 760 treff på «Steve Bannon» de siste tre årene hos mediesøketjenesten Retriever, 930 artikler i 2019.

Men til tross for den enorme blesten rundt Bannon, er det få journalister som møter for å intervjue ham. Journalistene som møter Bannon på hotellet er Åse Brandvold fra Klassekampen, Berit Ålborg og Une Bratberg fra Vårt Land, frilansjournalist John Færseth fra Fri tanke – og altså meg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS