NYHET

Socialistisk Folkepartis justispolitiske talskvinne Karina Lorentzen Dehnhardt ber regjeringen om en redegjørelse om den IS-dømte i Spania.

Dansk avis: Terrordømt var etterretningsagent

Berlingske Tidende skriver i dag at Ahmed Samsam, som i 2018 ble dømt til åtte års fengsel i Spania, i virkeligheten var agent for dansk etterretningstjeneste.

Publisert Sist oppdatert

Den danske statsborgeren, som ble idømt fengsel for terrorisme for å ha sluttet seg til IS i Syria, var i virkeligheten agent for danske Politiets Efterretningstjeneste og Forsvarets Efterretningstjeneste, ifølge en artikkel i Berlingske i dag.

Avisen baserer seg på anonyme kilder, og skriver at bare den første av Samsams reiser til Syria i 2012 ble gjort på eget initiativ, de øvrige på oppdrag for danske myndigheter. Målet var å forhindre terror i Danmark. Samsam var straffedømt, og tilhørte en av landets kriminelle gjenger.

«Det har blant ansatte i de to tjenester vakt forargelse at PET, som har kontakten til utenlandske politimyndigheter, ikke straks etter anholdelsen orienterte de spanske myndigheter og gjorde det klart at Ahmed Samsams «terrorvirksomhed» i Syria i stort omfang var skjedd som agent for Danmark.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS