Liliya Honcharevych, tidligere chargé d’affaires ved den ukrainske ambassaden i Oslo, uavhengig bystyremedlem Lars Petter Solås og tidligere ukrainsk president Viktor Jusjtsjenko i Oslo Rådhus 8. mai 2024.

– Den europeiske tilnærmingen til Ukraina har forandret seg til det bedre

Tidligere president Viktor Jusjtsjenko mener det europeiske samholdet fortsatt står sterkt – sterkere enn noen gang, egentlig.

Publisert Sist oppdatert

Ukrainas president fra 2005-2010, Viktor Jusjtsjenko, besøkte Oslo denne uken sammen med arrangøren av det nylig avholdte Carpathian Sea Democracy Week. Som det heter i arrangementsbeskrivelsen er det inspirert av Arendalsuka i Norge. 

Programansvarlig for Carpathian Sea Democracy Week er Liliya Honcharevych som ledsaget Jusjtsjenko og hans kone. Honcharevych sier til Minerva at Arendalsuka har vært til stor inspirasjon og at det er avgjørende for Ukraina å fremme dialog, demokrati, menneskerettigheter og samarbeid. 

I anledning frigjøringsdagen 8. mai ble disse og gjester ønsket velkommen til Oslo Rådhus av uavhengig bystyrerepresentant Lars Petter Solås. Han har et sterkt engasjement for Ukraina og dro selv ned for å delta på den første utgaven av Carpathian Sea Democracy Week. Lokalt i Oslo har han blant annet vært sentral i å sikre lageret kommunen låner ut gratis til innsamling av humanitærhjelp som sendes ned til Ukraina.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS