NYHET

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam tror mange ikke liker å snakke om Anders Behring Breivik som et resultat av den norske nasjonen.
Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam tror mange ikke liker å snakke om Anders Behring Breivik som et resultat av den norske nasjonen.

– Breivik er en av oss

Kamzy Gunaratnam fremholder at Anders Behring Breivik var et produkt av samfunnet rundt seg. Derfor har hun viet sin politiske karriere til å forhindre et nytt 22. juli.

Publisert

Det er hjerteskjærende å lese om Kamzy Gunaratnams opplevelser av hendelsene på Utøya den 22. juli for snart ti år siden. I hennes nye bok Din kamp er min kamp beskriver hun hvordan hun tok valget mellom å risikere drukning ved å legge på svøm, eller å bli værende på øya sammen med andre AUFere som ikke turte å legge ut på ferden. Gunaratnam overlevde svømmeturen, mens vennene hennes som ble værende på skjæret de svømte fra, kort tid etter gikk døden i møte.

I boken skriver Gunaratnam om at hun i dag angrer på at hun svømte fra øya, og at hun ikke gjorde mer for å overtale de andre om bli med på ferden. «Jeg ville heller dødd mens jeg forsøkte å redde flere», skriver hun.

– Forut for 22. juli var min verdensanskuelse preget av troen på at alt blir bedre over tid, og at samfunnet vi lever i bare vil bli bedre og bedre. For meg var 22. juli en oppvåkning om at det ikke nødvendigvis er tilfellet, og at vi må kjempe for å holde på og videreutvikle det samfunnet vi har, forklarer Gunaratnam til Minerva i et intervju om hennes nye bok.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS