NYHET

Bekymret over 5G nettet

Er oppstyret rundt utbyggingen av 5G-nettet ubegrunnet alarmisme? Nei, mener kardiologiprofessor ved UC Berkeley Joel Moskowitz. Han møter motstand fra Lars Klæboe i direktoratet for strålevern- og atomsikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Verden oppleves annerledes for en som er elfølsom. En mobilmast kan få hjertet til å galoppere i brystet. En smartmåler kan gi en lammingsfølelse i armen. Selv en mobiltelefon kan fremkalle hetetokter.

Jeg vet dette, for jeg har sett det selv. En kvinne jeg kjenner, ber meg alltid slå av mobilen før jeg besøker henne. Hun måtte en periode slutte i jobben på grunn av den såkalte elfølsomheten, som også har belemret henne med x-antall andre økonomiske byrder. Å tilbringe tid med henne har gjort meg sikker på opplevelsen er reel.

Men hva så? Sansene bedrar oss. Placeboeffekter og nocebo-effekter er også reelle. Vi kjenner alle til eksempler på at folk snakker seg syke og sykeliggjør samfunnet. Det er også utkommet flere rapporter som bestrider at det finnes en årsakssammenheng mellom den opplevde elfølsomheten og utbyggingen av mobilnettet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS