Mørkhudede mennesker har vært overrepresentert i Google Geminis bildetjeneste. Her er resultater fra bestilling av bilde av en pave.

Googles Gemini ble så woke at den måtte stenges ned

Kunstig intelligens lærer fort å slutte med politisk korrekthet. Minerva testet konkurrenten fra OpenAI og fant bare milde symptomer på woke.

Publisert Sist oppdatert

Gårsdagens forside på New York Post lød: «Google’s woke AI makes Vikings black and the pope a woman». Det hele gjelder chatbot-en Google Gemini som nå begynte med bildetjeneste.

Twitter har flommet over med grelle eksempler, i det som har fått emneknaggen #GeminiGate. Brukere ba om «rødhåret person», og fikk generert tegninger av mennesker med tydelige afrikanske trekk (og rødt hår, da). Bildebestillinger på paven ga mørkhudet kvinne. Flere brukere opplevde det som nensten umulig å få skapt bilder av hvite mennesker, uansett hva de ba om. Vikinger ble afrikanere, mens samuraier fortsatte å være japanere. I en merkelig tvist, ble en tysk SS-soldat gestaltet av en asiatisk kvinne. 

Det hele så ut som selve klisjeen på Netflix-adapsjoner, hvor man etter sigende får minoritetspersoner som skuespillere til alle roller av betydning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS