SPALTIST

Kevin McCarthy blir sannsynligvis ny Speaker i Representantenes hus på nyåret. Tidligere denne måneden kom han med uttalelser om støtte til Ukraina som har skapt reaksjoner, men det er ikke en rimelig tolkning å tro McCarthy vil stanse all støtte, skriver Jan Arild Snoen.

Republikanerne gjør ukrainerne nervøse

Republikanere i Kongressen truer med å stoppe den økonomiske og militære støtten til Ukraina dersom partiet vinner flertall om to uker. Det blir trolig ikke noe av.

Publisert Sist oppdatert

Mandag vakte det oppsikt at 30 medlemmer av den selverklærte «progressive» gruppen av demokratiske kongressrepresentanter hadde sendt et brev der de ba om en forhandlingsløsning i Ukraina. Gruppen inkluderer de fleste fra partiets venstrefløy, inkludert Alexandria Ocasio-Cortez. Det høres tilforlatelig ut, men i realiteten kan en forhandlingsløsning i dag bare ende med at Putin sitter igjen med i hvert fall noe av det tilranede territoriet.

Dessuten tar de progressive til orde for direkte forhandlinger mellom USA og Russland, og understøtter dermed direkte Putins fortelling – at dette er en konflikt mellom NATO og Russland, og at Ukraina bare er NATOs bonde i spillet. De skriver også om en «ny europeisk sikkerhetsordning», som også står på Putins agenda.

Oppsikt er en mild karakteristikk. I virkeligheten fikk de 30 så ørene flagret – fra andre demokrater. I går ble det så ille at de måtte krype til korset. Brevet skulle aldri vært sendt. Det var skrevet i sommer, og angivelig sendt ut av staben uten å sjekke med underskriverne. Mange av dem forklarte at de ikke ville ha undertegnet i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS