– Vi kommer ikke til å ha noe som helst med Antirasistisk Senter å gjøre igjen før de beklager

Antirasistisk Senter mener Magdi Abdelmaguid på en «god måte» skiller mellom «jøde» og «sionist». For Det Mosaiske Trossamfund er dette svært problematisk.

Publisert Sist oppdatert

«Jøde. Israeler. Sionist. Ikke bland kortene Når ledelsen i Det Mosaiske Trossamfund derimot sier at de er sionister, støtter Israel og benekter at det skjer bevisst brudd på krigens folkerett, må vi si ifra». Dette skrev Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid fra Karpe i en kronikk i Aftenposten. Antirasistisk Senter delte kronikken på sin Facebook-side med teksten «Takk, Magdi. Vi stiller oss bak dine ord.»

Joav Melchior fra Det Mosaiske Trossamfund kommenterte denne delingen kritisk: «Antirasistisk senter krever at vi skal omskrive vår historie og våre perspektiver og gi opp håpet for at jøder som alle andre nasjoner vil ha rett til selvbestemmelse og trygghet (=sionisme)».

Dette er ikke første gang Antirasistisk senter (ARS) og Det Mosaiske Trossamfund (DMT) uttrykker offentlig uenighet. Det har spesielt blitt tydelig etter Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober og den påfølgende krigen i Gaza. I november i fjor, trakk DMT seg fra den årlige fellesmarkeringen for Krystallnatten som arrangeres i fellesskap med ARS. Begrunnelsen fra DMT var at markeringen i økende grad har begynt å handle om konflikten i Palestina, og ikke nazistenes folkemord mot jøder. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS