Palestinakomiteen markerte støtte for palestinerne foran Utenriksdepartementet lørdag 14. oktober. De fremmøtte gikk deretter i demonstrasjonstog til Rådhusplassen.

– Det er ikke bare en fare for oss jøder, men noe hele storsamfunnet burde være opptatt av

Under helgens støttemarkering for palestinerne valgte enkelte å rope slagord som retter seg mot jøder generelt. – Vi tar selvfølgelig avstand fra alle former for rasisme og rasistiske slagord, sier arrangøren.

Publisert

I helgen var det flere markeringer som direkte, eller indirekte, berører konflikten i Midtøsten. Lørdag ettermiddag arrangerte Palestinakomiteen markering til støtte for palestinerne foran Utenriksdepartementet, med påfølgende demonstrasjonstog ned til Rådhusplassen. Samtidig hadde Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) planlagt såkalt «koranskjending» foran Nationaltheatret. Søndag ettermiddag holdt Med Israel for fred (MIFF) støtteappeller foran Stortinget.

SIANs stunt fislet ut. Etter en halvtime så Minerva bare den lille aktivistgruppen bli geleidet rundt Nationaltheatret av politiet. SIAN har selv lagt ut klipp på sin Facebook-side hvor det kommer tydelig frem at politiet konfiskerer gjenstander og fratar et medlem det norske flagg. Politiet i klippet sier selv at de ikke har gitt tillatelse til demonstrasjonen og at de ønsker å forhindre sammenstøt med den samtidig gjennomførte Palestina-markeringen like ved.

Massivt oppmøte

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS