SPALTIST

Personifisert politikk

Når alt blir politikk, blir politikken også meningsløs.

Publisert

«Her trosser Jonas Gahr Støre sin egen pressesjefs Bjørn Dæhli-boikott», kunne allmenkringkasteren TV 2 fortelle oss søndag 20. desember. Dette var en nyhet med temmelig marginal betydning, som også forutsatte at seeren hadde ganske god innsikt i en del forskjellige forhold som ikke nødvendigvis heller er nyheter. Det er i grunn rart hvordan politikk og politisk journalistikk har endt opp på dette nivået, men det er så visst ikke bare TV 2s eller andre mediers feil.

Mer om det siden. Siden Minerva sikkert også har en og annen slenger som ikke bruker timevis for å pløye aviser og se alt av nyhetssendinger på fjernsyn, tillater jeg meg å gi en recap av hva nyhetssaken handlet om og hva den forutsatte at titteren hadde oversikt over.

Det viste seg nemlig at Støre, til et intervju med TV 2 på Skjennungstua i Nordmarka, kom i klær fra produsenten (den tidligere superhelten) Bjørn Dæhlie. Og Dæhli, næringsdrivende mann med verdier bundet opp i produksjonsutstyr og annet - slik vanlig er for næringsdrivende, er ikke tilhenger av den særnorske formuesskatten. Og derfor har han valgt å flytte til Bø i Vesterålen, hvor Høyre-ordfører Sture Pedersen har fått med seg kommunestyret på å redusere den kommunale komponenten i formuesskatten - for å tiltrekke seg nettopp næringslivsfolk som Dæhlie, sånn at arbeidsplasser kan skapes og fraflytting snus. Kuttet er blitt behørig kritisert, i hovedsak som element av regjeringens påståtte sentralisering og svake distriktsprofil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS