Utopisten Giske

Med Arbeiderpartiet i statsrådstolen risikerer vi en ukontrollert invasjon av nettbrett og andre IKT-dingser i grunnskolen.

Publisert Sist oppdatert

Ved de siste valgene har meningsmålinger pekt ut skole som ett av de viktigste spørsmålene for velgerne. Under de rødgrønnes styre i to stortingsperioder (2005-13) overlot Arbeiderpartiet kunnskapsdepartementet til sin lillebror på venstresiden, SV. For oss som noen år før det sluttet å stemme på SV nettopp på grunn av en skolepolitikk som var elevpopulistisk og utopisk, var det uforståelig at Arbeiderpartiet overlot et av de viktigste politikkområdene til SV.

En naturlig følge ble at Høyre har mest tillit i skolepolitikken. I den siste stortingsperioden har Arbeiderpartiet anstrengt seg for å vise interesse for skolepolitikken og satt den erfarne Trond Giske på saken. Hans siste utspill er forslaget om et forlik med Høyre i skolepolitikken.

Er det nå så små forskjeller mellom Høyre og Arbeiderpartiet i skolepolitikken at det er likegyldig hvem som får ansvaret for Kunnskapsdepartementet?

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS