KOMMENTAR:

Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).
Byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

MDG kan bli større enn Arbeiderpartiet i Oslo

MDGs oppslutning kryper stadig nærmere Arbeiderpartiets. Og i råtatallene på en måling er MDG størst på rødgrønn side i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

På ti av de ti siste meningsmålingene som er publisert hos nettstedet pollofpolls, er det rødt flertall i Oslo. Det er over et år siden de borgerlige partiene sist ledet på en meningsmåling.

Likevel kan det være grunn til bekymring for byrådsleder Raymond Johansen og partiet han leder: For på tre av av de siste fire meningsmålingene måles Arbeiderpartiet til under 20 prosent. Dersom det skulle bli resultatet, vil det være det dårligste kommunevalget til Arbeiderpartiet i Oslo siden allmenn stemmerett ble innført.

Hvis dagens byråd blir gjenvalgt, vil det derfor antagelig i stor grad skyldes koalisjonspartneren MDGs eksplosive vekst. På meningsmålingene er Miljøpartiet nær å doble sin oppslutning fra valget 2015 og måles til mellom 13 og 17 prosent. En intern måling nylig utført av et av Oslo-partiene bekrefter den samme trenden: I råtallene er Miljøpartiet der større enn Arbeiderpartiet i byen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS