NYHET

– Navs opprydding vil fortsette og tilbakebetalingene og fri rettshjelpsordningen til dem som er berørt av feilen vil også fortsette. Hensynet til de berørte er det aller viktigste, svarer arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen på spørsmål om EU-kommisjonens vurdering vil påvirke norske myndigheters håndtering av Nav-sakene.

EU-kommisjonen støtter vurderingen om at Nav-dommer har vært riktige

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen vil vente på gransking før man gjør nye vurderinger av Nav-skandalen.

Publisert

Minerva har tidligere skrevet om hvordan den pensjonerte høyesterettsdommeren Karl Arne Utgård mener Norge har sitt på det rene i dommene. Etter å ha brukt vinteren til å lese seg opp på EUs trygdeforordning, og faglitteratur fra land som Tyskland, Irland og Danmark, kom Utgård til konklusjonen om at norske myndigheter tolket regelverket korrekt frem til saken sprakk i oktober.

I forbindelse med arbeidet sendte Utgård brev til EU-kommisjonens Generaldirektorat for sysselsetting, sosiale forhold og inkludering. Dette er ifølge nettstedet Rett24 EUs ekvivalent til Arbeids- og sosialdepartementet. På tampen av forrige uke svarte Kommisjonen med langt på vei å tolke saken om trygdeforordningen likt med Utgård.

Trygdeforordningens artikkel 21 gjelder kun for situasjoner som oppstår mens en oppholder seg i et annet EØS-land, ikke dersom man reiser til utlandet etter at f.eks. en skade eller sykdom har oppstått i Norge, forklarte Utgård til Minerva i februar. Han pekte også på artikkel 7, som gjør det lovlig å fortsette å motta sykepenger ved flytting til et annet EØS-land, men ikke ved annet opphold, med mindre dette er søkt om og fått godkjennelse av Nav.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS