NYHET

AstraZeneca avviser EU-avtalebrudd

Daglig leder Pascal Soriot viser til at EU bestilte sine vaksiner senere enn Storbritannia og at produksjonen av den europeiske leveransen går saktere enn den britiske.

Publisert Sist oppdatert

AstraZeneca har vært i hardt vær etter at EU-kommissæren for helse og matsikkerhet, Stella Kyriakides, gikk langt i å uttrykke mistillit til at AstraZeneca overholdt vaksineavtalen med EU. Det gjorde hun da AstraZeneca i forrige uke meddelte at selskapet kom til å levere betydelig færre antall doser til EU enn det som var avtalt.

I et intervju med la Repubblica forklarer AstraZenecas daglige leder, Pascal Soriot, hvorfor det ikke er så enkelt som EU-kommissæren skal ha det til. Og det skyldes, mener Soriot, at den type vaksineproduksjon som nå gjøres – med så mange doser så hurtig – aldri har blitt gjort før.

Når man skal få en vaksine ut i markedet, må man igjennom to faser, forklarer Soriot. Den første handler om å lage selve den medisinske substansen som vaksinen består av. Den andre fasen er å gjøre om denne substansen til en vaksine som kan masseproduseres.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS