KOMMENTAR

Dmitrij Medvedev og Vladimir Putin i 2008.
Dmitrij Medvedev og Vladimir Putin i 2008.

Putins farlige feiloppfatninger

Putin har bygget sin Ukraina-strategi og sine atomtrusler på at Vesten er dekadent, og på at vi ikke er villige til å kjempe for noe som helst.

Publisert Sist oppdatert

«Men fortsatt sitter disse politiske intrigemakerne og deres hjernedøde think tanks tankefulle, mens de fingrer med et vinglass i hånden, og tenker på hvordan de skal ordne opp med oss, uten å gå inn i en direkte krig. Disse fortvilte idiotene med klassisk dannelse.»

Det skrev Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev på Telegram for et par uker siden – muligens med et vinglass i hånden selv. Å følge Medvedev på den russiske sosiale medier-plattformen gjennom krigen har vært en selsom affære. Hvorfor så uansvarlig retorikk, har mange spurt. «Fordi jeg hater dem, degenererte bastarder», svarte Medvedev.

En løs kanon som Medvedev er ikke lenger noen sentral russisk politiker, til tross for at han fortsatt er nestleder i Russlands sikkerhetsråd. Likevel kan hans ufiltrerte meldinger, i hvert fall når man ser dem i lys av det vi ellers vet, gi en slags mørk innsikt i verdensbildet i den russiske eliten.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS