NYHET

Fra puberteten skal jenter og gutter forholde seg til klesretningslinjene, forteller Basim Ghozlan i Det islamske forbundet Rabita til Minerva.

– Hijab er obligatorisk fra puberteten

Basim Ghozlan i Det islamske forbundet Rabita har siden starten av 2000-tallet drevet portalen Islam.no. Her får unge kvinner råd om at hijab er obligatorisk, men eldre råd om at vestlig mote potensielt fører til voldtekt er ikke noe Ghozlan lenger ønsker å stå inne for.

Publisert

Etter at Dagsavisen plasserte de to profilerte hijabistene Sumaya Jirde Ali og Rawdah Mohamed, på forsiden, har hijabdebatten igjen tatt fyr. Kan kvinner gå med den av kulturelle grunner? Eller skyldes tildekkingen rett og slett påbudene i en konservativ religion?

Minerva har tatt opp tema med Basim Ghozlan. Han er talsperson og styremedlem i Det islamske forbundet. Ghozlan har i flere år drevet nettstedet islam.no, der han har hatt en spørrespalte hvor han og andre svarer på spørsmål knyttet til islam og hvilke regler de religiøse bør følge.

forumet står blant annet følgende om hijab: «Hijab er obligatorisk fra det øyeblikket en jente kommer i puberteten.» Innlegget er imidlertid 15 år gammelt og er ikke skrevet av Ghozlan selv, men er signert av den daværende norske konvertitten Lena Amina Goubrini.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS