Nei til bilen i Oslo!

I Oslo er kampen om bilen blitt et basketak. Men selv om biltilhengerne roper høyt på vegne av folk flest, er de i realiteten et reaksjonært mindretall.

Publisert Sist oppdatert

De siste ukene mente flere at Nettavisens kampanje mot byrådet i Oslo, og da spesielt Miljøpartiet De Grønne og Lan Marie Nguyen Berg, nådde en slags topp. I en mye diskutert Facebook-post koblet Nettavisen Nguyen Bergs pålagte sikkerhetstiltak – blant annet etter den massive dekningen rundt henne – sammen med samferdselspolitikken til byrådet.

Nettavisen fikk blant annet kritikk for sin kampanje fra Medier24. I en slags beklagelse forklarer nyhetsredaktør Erik Stephansen at de ikke støtter hetsen mot Nguyen Berg. Ledelsen til Nettavisen er flinke på forretning, og forstår godt hva som fungerer. Samtidig er de del av den redaksjonelle pressen og følger Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Innrømmelsene fra Stephansen og refleksjonen rundt hva som kan gjøres bedre, var derfor ryddig og på sin plass.

De reaksjonære

I et helt annet hjørne av det nye mediemangfoldet finner vi derimot Facebook-gruppa «Ja til bilen i Oslo». Stilt opp mot kommentarfeltene til «Ja til bilen i Oslo» fremstår selv Nettavisens kampanje som svært moderat.

I gruppebeskrivelsen forklarer administrator Jarle Aabø at gruppen er å regne som en «nyhetsavis» som dekker «krigen mot bilen» i Oslo. I gruppa delte Aabø Nettavisens sak om Nguyen Bergs sikkerhetstiltak, men med enda spissere vinkling. I følgeteksten skriver han at Nguyen Berg står oppført med «luxusturer» [sic]. Aabøs tilspissing av situasjonen fikk blant annet kraftig kritikk av kommentator Andreas Slettholm i Aftenposten, som Aabø igjen svarte på.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS