Både å gå inn og gå ut av regjering har store politiske omkostninger for FrP, mener Christian Tybring-Gjedde. Han deltar ved FrPs ekstraordinære landsstyremøte i dag.

La dem gå

Det er ikke første gang ledende FrPere vil gå ut av regjeringen hvis de ikke får viljen sin. Denne gangen bør de ikke få noen innrømmelser.

Publisert Sist oppdatert

NRK melder i dag at en rekke kilder i Fremskrittspartiet sier sjansen er større enn noen gang for at FrP går ut av regjeringen etter landsstyremøtet neste uke – med mindre partiet kan presentere en eller annen seier på bompenge-saken før den tid.

Det er uklart hva FrP regner som en tilstrekkelig seier. Men det er klart hva som er den våte drømmen: Carl I. Hagens forslag om å bruke 100 milliarder oljekroner på å fjerne bompenger. Mellom virkelighet og drøm ligger kanskje flere mer «moderate» forslag, som alle formodentlig vil ha til felles at de ytterligere vil øke oljepengebruken.

Det hender man skal lytte når regjeringspartnere har havnet i uløkka. Men denne gangen bør Erna Solberg ikke engang vurdere å innfri Fremskrittspartiets krav. En kompromissløs linje er nødvendig ikke bare for å unngå en enda mer uforsvarlig pengebruk, men også fordi FrP må lære å ta ansvar for politikk partiet faktisk selv ikke bare har ført, men også fremmet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS