NYHET

Tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen skrev i en kronikk i VG at ledere må våge å krisemaksimere. – Det er bedre å huskes som den som overdrev faren enn den som ikke tok det alvorlig, sier han.

– Regjeringen har uttalt seg veldig forsiktig

– Jeg hadde veldig behov for å si fra til folk om at når et alvorlig scenario beskrives, da er det en grunn til det, sier tidligere helseminister Bjarne Håkon Hanssen.

Publisert

Ledere må våge å krisemaksimere, skrev tidligere minister for Ap, Bjarne Håkon Hanssen på kronikkplass i VG. Hanssen, som arbeider som partner og seniorrådgiver i kommunikasjonsbyrået Kruse Larsen, sitter for tiden på hjemmekontor i Levanger.

– «Om du går ut med det som virkelig er worst case og rigger opp til full krise, så blir du fort latterliggjort i etterkant om krisen ikke rammer så hardt som fryktet», skrev du på kronikkplass. Kan denne typen erfaringer påvirke hvordan en reagerer, nå, både folk og medier?

– Dette er vanskelig å svare på, men det kan tenkes at myndighetene ble beskyldt for å overdrive under svineinfluensa, og at de nå blir redd for å overdrive. Jeg syns jo at regjering og helseminister i første fase har uttalt seg veldig forsiktig.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS