BØKER

Sci-fi-boken That Hideaous Strength er ute på norsk under tittelen Thulcandra. Boken har vært med på å gjøre 2024 til et litterært gullår for Asle Toje.

Den dystopiske romanen du trolig ikke har lest, er endelig ute på norsk

C.S. Lewis’ Thulcandra utforsker vår tids spørsmål som misbruk av vitenskap, filtrering av informasjon og korrupsjon av makt i kontekst av den evige kampen mellom godt og ondt.

Publisert Sist oppdatert

For en tid tilbake så jeg den konservative danske presten Merete Bøyes foredrag om George Orwells 1984 og Aldous Huxleys Fagre nye verden. De peker, hver på sitt vis, frem mot hvordan vi lever nå.

Den beleste Bøye supplerte sin dystopiske kanon med Bradburys Fahrenheit 451, Karin Boyes Kallocain og That Hideous Strength av C.S. Lewis. Jeg ble interessert da jeg innså at jeg ikke bare ikke hadde lest de sistnevnte. Jeg hadde ikke hørt om dem engang.

Disse tre bøkene har gjort 2024 til et litterært gullår for meg. Jeg kunne ha skrevet om hvordan jeg mistenker Huxley for å stjele Boyes ideer eller om at Bradburys bok er så sterk medisin at den burde skrives ut på resept. Men Lunde Forlag tok valget for meg.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS