NYHET

NY NESTLEDER?: Henrik Asheim stiller sitt kandidatur til diposisjon som nestleder i Høyre.
NY NESTLEDER?: Henrik Asheim stiller sitt kandidatur til diposisjon som nestleder i Høyre.

– Høyre kan være et bredt folkeparti i populismens tidsalder

NESTLEDERVALG I HØYRE: Henrik Asheim stiller til valg som nestleder i Høyre. Han tror tiden har kommet for de gode gamle skattediskusjonene. Her kan Høyre bli et parti som snakker for lavere skatter for det brede laget av befolkningen, ikke bare næringslivet.

Publisert

Etter atten år gir Jan Tore Sanner seg som nestleder i Høyre. Han går av på landsmøtet i april. Tre kandidater har stilt seg til disposisjon for å overta vervet. Nikolai Astrup, Henrik Asheim og Bård Ludvig Thorheim. På Stortinget representerer Astrup Oslo, Asheim Akershus og Thorheim Nordland.

– Det er bra det er flere kandidater. Da blir det en reell vurdering som valgkomiteen kan gjøre og til slutt landsmøtet, sier Henrik Asheim til Minerva.

Da Bent Høie gikk av som 2. nestleder høsten 2020, var Asheim minister for forskning og høyere utdanning. Den gang stilte ikke Asheim, som representerer Akershus, kandidaturet sitt til disposisjon. Høie ble erstattet av Tina Bru, daværende olje- og energiminister. Bru representerer Rogaland, noe Høie også gjør.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 749,-
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1199,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS