Kari L. Mogstad er lege og snakker om hva Botox kan gjøre med mellommenneskelige relasjoner.

Hva mister vi egentlig når vi glatter ut rynkene?

– Vi bør absolutt ikke fryse pannen og ødelegge ansiktsmimikken, sier både lege Kari Løvendahl Mogstad og barnepsykolog Kerstin Söderström.

Publisert Sist oppdatert

«Dette er et vanskelig og tornefullt tema å snakke og skrive om», begynte lege Kari Løvendahl Mogstad sin Instagram-post i mai. «Fordi det angår hver enkelt kvinne og deres valg», fortsatte hun. «Men jeg velger å snakke om det, fordi ‘den enkeltes valg’ etter min mening har blitt så sammensauset med samfunnets trender og krav. Og ikke minst skjønnhetsbransjens enorme makt og innflytelse.»

Kari Løvendahl Mogstad kritiserte Estée Lauders kampanje #becauseofmyage der Danmarks tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt er en av frontfigurene. Mogstad reagerte på det totale fraværet av rynker i kampanjen – når det tross alt er snakk om kvinner som har fylt 50. De aller fleste kvinner over 50 år har rynker – forutsatt at de ikke tyr til Botox og fillers. 

– Jeg ble i beste fall forvirret og i verste fall provosert av kampanjen. Det handler om at du skal bli eldre på din måte, kjenne på tro og trygghet, bli mer modig og gi litt mer blaffen, men samtidig er det totalt fravær av noe så naturlig som en rynke! Du skal hylle at kvinner blir eldre, samtidig som det ikke skal vises. Det er veldig dobbeltmoralsk.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS