Hotel California

Det er minst fem ulike scenarier for hva som vil skje med Brexit. Men grunnleggende økonomiske realiteter gjør at britene sannsynligvis ender opp omtrent samme sted uansett hvilken vei de velger.

Publisert Sist oppdatert

Brexit er en drøy uke unna og det er fremdeles ingen klarhet i hva slags form den vil ta, eller om det faktisk vil skje.

Jeg skal ikke forsøke å legge noe til de mange karakteristikkene  som er gitt av hvordan denne prosessen er blitt håndtert av regjeringen i Storbritannia, utover å konstatere at det har vært mer komplisert og politisk krevende enn selv de mest pessimistiske observatører så for seg i 2016, og at britiske ledere ikke akkurat har risen to the occasion.

Jeg skal heller ikke forsøke meg på å spå hvilket av de mange forskjellige mulige utfallene fremover som har størst sjanse for å bli virkelighet, ikke minst i lys av gårsdagens dramatiske avstemning i parlamentet, som mot regjeringens vilje instruerte May til å be EU om en lengre utsettelse, snarere enn å akseptere at Storbritannia kræsjer ut av EU  uten noen avtale – en såkalt «No deal-Brexit» – 12. april.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS