Britisk politikk fordummes av milkshake-kasting

Aktivister i Storbritannia har funnet en ny måte å protestere på, og det er ikke bare kontroversielle Brexit-politikere som befinner seg i skuddlinjen.

Publisert Sist oppdatert

Det engelske språk har fått et nytt verb. «To milkshake» refererer til den nye trenden som ser ut til å bre seg blant venstresidens aktivister, og består i å kaste milkshake på motstandere. Riktignok er ikke ordet offisielt vedtatt ennå, men Collins Dictionary har mottatt forespørsel om å inkludere det.

Det mest kjente milkshake-offeret er Nigel Farage, lederen av det nye Brexit-partiet. Flere ganger har han fått sine fine dresser tilsølt av klebrig, søt væske, men det er ikke kun velkledde Farage som har blitt milkshaket. Tommy Robinson, den omstridte, høyreradikale islamkritikeren og politiske aktivisten som også stilte til EU-valget i mai, er også blitt møtt med slik behandling. Carl Benjamin, youtuberen kjent som Sargon of Akkad, fikk også oppleve venstresidens vrede på denne måten flere ganger i forbindelse med sin valgkamp for UK Indpendence Party. Det var særlig kommentaren om at han «ikke engang ville voldta» Jess Philips, parlamentsmedlem for Labour, som satte sinnene i kok og gjorde ham til et notorisk mål for motdemonstranter.

Kontroversiell aktivisme

Da Farage skulle besøke Edinburgh i mai, ble McDonald’s-restauranten like ved lokalet der han skulle holde appell bedt om å stoppe salget av milkshake. Burger King så sin mulighet til å appellere til kundene, som de muligens antok støttet milkshake-kasting, og twitret “Dear people of Scotland. We’re selling milkshakes all weekend. Have fun.”

 

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS