Petter Myre Eng er blant initiativtakerne bak beboeraksjonen som kjemper mot sykkelfelt i Johan Svendsens gate og Ole Bulls gate på Torshov i Oslo. Han er skuffet over hvordan Bymiljøetaten, MDG og SV har forholdt seg til aksjonistenes argumenter. – Jeg har aldri følt meg så overkjørt i hele mitt liv som av dette tiltaket, sier han til Minerva.

Planlagt sykkelfelt skapte beboeropprør: – Ideologi og politiske mål får trumfe våre erfaringer

Manglende gehør fra etat og byråd sjokkerte de ellers sykkelpositive beboerne på Torshov. Aksjonist Petter Myre Eng kaller prosessen et grovt tillitsbrudd og mener man risikerer å støte tilhengere fra seg.

Publisert Sist oppdatert

10. oktober i fjor skrev Minerva om «Den store sykkelkrigen» som utspiller seg i Oslo: Frontene mellom bil- og sykkelentusiaster er de senere årene blitt steilere i det som ble kalt «en kamp om areal» mellom fremkomstmidlene i hovedstaden.

En drøy uke senere åpnet en ny front seg i denne kampen: 18. oktober mottok nemlig beboere øst for Torshovparken e-post fra Bymiljøetaten om at mellom 80 og 110 parkeringsplasser skulle fjernes – og nye sykkelfelter skulle males opp i Johan Svendsens gate og Ole Bulls gate.

– Det kom helt bardust på oss. Ingen av oss hadde hørt et ord, forteller Petter Myre Eng når Minerva møter ham på Torshov. Han er blant initiativtakerne bak den lokale beboeraksjonen som kjemper mot tiltaket.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Minervas digitale årsabonnement til kr 799,-

Bestill her

Minervas digitale månedsabonnement til kr 99,- pr mnd,
første to uker kr 1,-

Bestill her

Minervas digitale årsabonnement + tidsskrift til kr 1249,-

Bestill her

Powered by Labrador CMS